کماتی سه شنبه در حاشیه آیین معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به خبرنگار ایرنا گفت: انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی موجب وحدت مسلمانان و غیرمسلمانان شده است زیرا در این گردهمایی، مشترکات فرهنگ اسلامی وغیراسلامی به جهان معرفی شد.
این وکیل لبنانی، تفاهم، محبت، همزیستی مسالمت آمیز را از مشترکات فرهنگ های غنی اسلامی و غیراسلامی دانست و تاکید کرد: ادیان آسمانی همگی بر صلح ودوستی، اخلاق کریمه و گفت وگو برای ایجاد جهان عاری از خشونت تاکید دارند.
وی امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را از رهبران محبوب صلح طلب در جهان خواند و گفت: ایشان نیز همواره بر ضرورت وحدت مسلمانان و مسیحیان، که نیاز واقعی امروز جامعه جهانی برای مبارزه با تروریسم است، تاکید داشتند.
وکیل لبنانی خواستار ریشه کن کردن تروریسم در جهان با همکاری مسلمانان و مسیحیان شد.
مراسم آغاز رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام امروز با حضور شخصیتهای بین المللی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان داخلی در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.
از سال ۲۰۱۱ میلادی همه ساله سه شهر از حوزه کشورهای آفریقایی، اسلامی و اسلامی غیرعربی به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی معرفی می شود.
آیسسکو (ISESCO) سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت ۵۷ کشور اسلامی، کلانشهر مذهبی مشهد را برای سال ۱۳۹۶ مصادف با سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب کرده است.
خاورم** ۱۴۵۳/۵۱۳۲
خبرنگار: آمنه دهقان ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
سامانه پیامک: ۳۰۰۰۷۰۰۲۲۰