وی در سرمقاله امروز (پنجشنبه) این روزنامه نوشت: انتظار نداشتیم در حالی که تظاهرت اعتراض آمیز در خود آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی در واکنش به تصمیم نژاد پرستانه دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا در خصوص ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان به این کشور، همچنان ادامه دارد و در حالی که ۹۰ کارمند وزارت خارجه آمریکا در خشم و اعتراض به این دستور استعفا کرده اند، عربستان سعودی و امارات متحده عربی این دستور را تایید کنند.
وی افزود: به نظر می رسد که یک هماهنگی قبلی بین سعودی ها و امارات در خصوص این موضوع وجود داشته بخصوص پس از گفت و گوهای تلفنی روز یکشنبه ترامپ با ملک سلمان عبد العزیز پادشاه عربستان و شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابو ظبی.
سردبیر روزنامه رای الیوم گفت: ما شوکه شدیم زمانی که ‘خالد الفالح’ وزیر انرژی عربستان در گفت و گو با شبکه بی بی سی گفت که ایالات متحده حق دارد که از امنیت ملت خود دفاع کند و تاکید کرد که روابط بین ریاض و واشنگتن بخصوص در زمینه اقتصاد و مسائل راهبردی بسیار قوی و عمیق است.
وی ادامه داد شوک دوم زمانی بود که ‘عبد الله بن زاید آل نهیان’ وزیر خارجه امارات روز گذشته (چهارشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ‘سرگئی’ لاوروف همتای روس خود در ابوظبی گفت: دستور ترامپ تهدیدی برای مسلمانان و دین خاص نیست و یک تصمیم داخلی است که ما به آن احترام می گذاریم .
عطوان افزود: پس اگر یک موضوع داخلی است چرا کشورهای اروپایی از آن استقبال نکردند؟چرا بیش از دومیلیون نفر در انگلستان در اعتراض به سفر قریب الوقوع دونالد ترامپ به کشورشان طومار امضا کردند و او را فردی ناشایست قلمداد کردند ؟
وی ادامه داد: وزیر نفت سعودی (که ما نمیدانیم او چرا حافظ منافع آمریکا شده و مسئولیتی را که وظیفه وزارت خارجه است برعهده گرفته است!) از حق آمریکا در مواجه با تهدید هایی که کشورش با آن روبرو است دفاع می کند درحالی که فراموش کرده که آنها بودند که عملیات تروریستی بر ضد آمریکا انجام دادند و عناصر این حمله از سودان، عراق، سومالی و یا ایران نیامده بودند بلکه از خود عربستان بودند که اکنون نامش در لیست این هفت کشور نیست.
عطوان افزود: دستورات ترامپ چیزی نیست جز مجازات دسته جمعی که برعلیه کشورهای اسلامی اعمال می کند و در حال حاضر نیز در صدد انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی است این سیاست ها بدترین انواع تروریسم را شکل خواهد داد و بستری برای پیوستن صدها و چه بسا هزاران نفر به گروه های تکفیری و تروریستی فراهم می سازد.
زمانی که گنگره آمریکا قانون جاستا (عدالت در برابر حامیان تروریست) را صادر کرد و به موجب آن خانواده های قربانیان ۱۱ سپیامبر می توانستند از عربستان شکایت و طلب غرامت کنند بسیاری از کشورهای عربی در کنار عربستان ایستادند و سازمان همکاری اسلامی به شدت این قانون را محکوم کرد حال چه شده که ریاض از این هفت کشور دفاع نمی کند بخصوص اینکه در میان این هفت کشور سودان که عضوی از ائتلاف عربی بر ضد یمن است دفاع نمی کند؟
سردبیر روزنامه رای الیوم نوشت: بسیار تلخ، شرم آور و درد ناک است که میبینم در حالی که غیر مسلمانان در حال دفاع از مسلمانان در مقابل دستورات ظالمانه و نژاد پرستانه هستند اما مسئولان کشورهای عربی این تصمیمات را به بهانه دفاع از خود و یک امر داخلی بودن قبول و تایید می کنند.
خاورم**۹۳۶۶**
مترجم:صغری رحیمی** انتشار دهنده: مریم شفیعی
سامانه پیامک: ۳۰۰۰۷۰۰۲۲۰