تصمیم دونالد ترامپ و موج اعتراضات بین المللی ناشی از آن، بازتاب گسترده ای در ایتالیا داشت و روزنامه ‘ ایل سوله’ باعنوان ‘پیامدهای تصمیم ترامپ’ افزود: تصمیم روز گذشته رئیس جمهورس آمریکا می تواند منجر به سه پیامد اصلی ‘آغاز چرخه جدیدی از خشونت و درگیری میان فلسطینی ها و اسرائیل، آغاز انتفاضه جدید، یکپارچگی جهان اسلام و تیرگی بیشتر روابط اروپا و آمریکا شود.
این روزنامه افزود: تصمیم ترامپ می تواند به عنوان عامل انسجام جهان اسلام عمل کند و اختلافات شدیدی را که در این سال ها بین شیعیان و سنی ها و همچنین در داخل مجموعه سنی بوجود آمده بود، حتی به صورت موقت، برطرف کند. در حالیکه محمد بن سلمان برای مقابله با ایران در اندیشه به رسمیت شناختن اسرائیل از طریق یافتن راه حلی برای مشکل فلسطینی ها بود، تصمیم ترامپ راه را بر او نیز سد کرده است و از بیم شورش داخلی نمی تواند با رئیس جمهوری آمریکا همراهی کند.
ایل سوله نوشت: در مقابل کشورهایی مانند ترکیه و ایران می توانند مسلمانان را اعم از شیعه و سنی به اتحاد برای مقابله با یهودی شدن بیت المقدس فرا بخوانند. اروپا نیز بطور یکصدا به تصمیم ترامپ اعتراض کرده و به این ترتیب مناسبات نه چندان روشن اتحادیه اروپایی و واشنگتن پس از اظهارات دیروز رئیس جمهوری آمریکا بیش از پیش به تیرگی خواهد گرایید.
روزنامه ‘لارپوبلیکا’ نیز مصاحبه ای از ‘آبراهام یهوشوا’ نویسنده اسرائیلی منتشر کرد و به نقل از وی نوشت: ترامپ از وقتی بر سر کار آمده است، فقط گرفتاری درست می کند و اصلأ نمی داند چه می گوید. من به راه حل یک کشور واحد برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها اعتقاد دارم. ولی اقدامات دولت راستگرای نتانیاهو هیچگاه در مسیر یافتن یک راه حل نبوده و تصمیم دیروز ترامپ فقط اوضاع را بدتر از پیش خواهد کرد. امیدوارم درانتخابات آینده اسرائیل، دولت معقول تری بر سر کار بیاید.
وی افزود: در مورد پیامدهای تصمیم ترامپ باید گفت که عربستان مانند اسرائیل، با ایران مشکلات زیادی دارد. در سال های گذشته ایران توانسته حضور خود را در سوریه تقویت کند و باعث نگرانی اسرائیل شده است. اما تردید ندارم که اسرائیل هیچگاه به خاطر ریاض، با نیروهای شیعه در خاورمیانه وارد جنگ نخواهد شد. ایران برای ما یک دشمن متافیزیک است، چرا که اسرائیل هیچگاه حتی یک سانت از خاک ایران را به سرقت نبرده است. حزب الله لبنان نیز به رغم نزدیکی جغرافیایی با اسرائیل، به دلیل پیامدهای جنگ با اسرائیل برای ملت لبنان، جنگ را آغاز نخواهد کرد.
وی گفت: اسرائیل برای شیعیان در خاورمیانه تنها یک بهانه و عامل جلب نظر افکار عمومی در کشورهایشان است. فکر می کنم که روسیه با حضور پرقدرت خود در خاورمیانه، پس از تجربه سوریه، مایل نیست جنگ دیگری در منطقه دربگیرد و به همین دلیل به ایران یا لبنان اجازه حمله به اسرائیل را نخواهد داد.
مطبوعات ایتالیایی در ارتباط با ایران نیز با مضامین مشابه نوشتند: آیت اله خامنه ای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت که ‘ فلسطین آزاد خواهد شد و ملت فلسطین و امت اسلامی به پیروزی خواهند رسید’. حسن روحانی نیز در گفت و گو با اردوغان گفت که کشورهای اسلامی باید با اقدامات واشنگتن در قدس مقابله کنند. وی دعوت رئیس جمهوری ترکیه برای شرکت در نشست فوق العاده رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ۱۳ ماه دسامبر (۲۲ آذر) در استانبول در همین ارتباط را پذیرفت. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، دیروز در صفحه شخصی توییتر خود نوشت: ‘ قدس برای همیشه عربی -اسلامی خواهد ماند.’
ترامپ روز چهارشنبه در سخنانی در کاخ سفید با یادآوری اینکه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد، گفت: از وزارت خارجه می خواهم که آماده شود تا انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس را آغاز کند. رئیس جمهوری آمریکا سپس فرمان اجرایی شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را امضا کرد.
بر اساس اسن گزارش شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده بخش لاینفک فلسطین بوده و یکی از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
قدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می گردد، اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه های بین المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن ۱۹۶۷ از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند».