«عبدالرئوف انعامی» نماینده استان بدخشان در مجلس افغانستان روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی به خبرنگار ایرنا در کابل گفت که آمریکا یکی از اعضای دایمی شورای امنیت در سازمان ملل متحد است، اما باقی اعضای دائمی نیز در مقابل اقدام آمریکا رویکرد لازم را نشان ندادند و حتی یک نشست اضطراری هم برگزار نشد.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف اولیه تشکیل سازمان ملل متحد جلوگیری از بروز جنگ جهانی است، اما این سازمان اقدام مناسب را نکرد و در برابر قدرت ها که طبیعت شان تجاوزگری است ضعف نشان می دهد و این سازمان برای جلوگیری از قدرت های متجاوز از راه قانون ناتوان و مصداق بارز آن نیز فلسطین است .
انعامی گفت: از طرف دیگر تصمیم دونالد ترامپ حاکی از آن است که میان کشورهای اسلامی روابط دوستانه برقرار نیست و این وضع فرصت استفاده را از نظر آمریکا فراهم کرده است و آمریکا زمان را برای اقدام نابجای خود مناسب می داند و اگر برعکس این بود آمریکا هیچگاه جرات چنین تصمیمی را نداشت.
به باور وی، آمریکا در این شرایط روی واکنش جدی کشورهای اسلامی حساب نمی کند و شاید با توجه به این که بیش از ۳۰ کشور اسلامی در جهان وجود دارد و برخی از آنها حتی با یکدیگر روابط دوستان ندارند این برداشت آمریکا درست باشد.
به گفته وی، کشورهای غربی که زمانی بیشترین درگیری و جنگ را بین هم دارشتند، امروز روادید را در میان خود برداشته اند، اما کشورهای اسلامی به چنین کاری موفق نشده اند و حتی اتباع یکدیگر را برای داشتن روادید مورد اذیت و آزار قرار می دهند که پیامدهای این رفتارها اینگونه در موضوع قدس کم کم آشکار می شود.
این عضو مجلس افغانستان، نقش سازمان همکاری های اسلامی را نیز تشریفاتی خواند و گفت: تاکنون تقریب میان مذاهب اسلامی ایجاد نشده است و منابع مشترک به جای هزینه برای ایجاد اتحاد کشورهای اسلامی در جای دیگر مصرف می شود که نمی تواند تعریفی از اتحاد باشد.
انعامی گفت: بر این باور هستم اگر وضعیت کشورهای اسلامی به این گونه که هست ادامه یابد روزگاری ما شاهد ادعای مالکیت آمریکا و یهودیان بر سرزمین وحی نیز خواهیم بود.
وی خطاب به کشورهای اسلامی گفت که بیت المقدس خط قرمز همه مسلمانان جهان است و خطر بزرگی متوجه آن شده و کشورهای اسلامی باید متوجه اشتباهات گذشته خود شوند و در رابطه با قدس اقدام مشترک انجام دهند.
انعامی تصریح کرد: با وضعیتی که در کشورهای اسلامی حاکم است بعید به نظر می رسد که دولت های اسلامی کارایی داشته باشند اما به جای آنها امروز ملت ها باید دست بکار شوند و بیت المقدس را از چنگ صهیونیست ها نجات دهند.
این عضو مجلس افغانستان صرف محکوم کردن، برگزاری میزگردهای شعاری و انجام تظاهرات بی دستاورد را راه حل نجات قدس ندانست و خواستار اقدام عملی شد.
انعامی در رابطه به تاثیر منفی این اقدام ترامپ گفت که این عمل در تمام کشورهای جهان و منطقه و جنگ های جاری تروریست ها علیه غرب مشروعیت می بخشد و به ویژه در افغانستان مردم این کشور را به شک و تردید می رساند که شاید اقدام تروریست ها علیه غرب است و امری برحق تفسیر خواهد شد.
به گفته نماینده بدخشان، اقدامات رئیس جمهوری آمریکا در کشورهاری اسلامی و قدس فرصت را برای تشدید جنگ مساعد می کند و هم چنین فرصت سربازگیری بیشتر را برای طالبان و داعش فراهم خواهد کرد و از همین رو سازمان ملل باید برخوردی جدی تر می کرد.
انعامی تاکید کرد که قدرت های بزرگ برای پیشبرد اهداف خود و زمینه سازی برای تجاوز و تداوم آن ، مخالفان جعلی را بطور عمدی بوجود می آورند و بحران ایجاد می کنند.
به باور او امکان آن هم وجود دارد که آمریکا با چنین اقدامی در تلاش فرصت سازی برای جلب و جذب و تند تر شدن صفوف تروریسم برآید که در سایه آن به اهداف خود برسد و با تداوم اعمال نفوذ و رقبای خود را زیر فشار بگذارد.
بعد از اعلام تصمیم امریکا برای انتقال سفارتش به قدس موجی از اعتراض در جهان علیه این اقدام تحریک آمیز شکل گرفت که دامنه این اعتراض ها به افغانستان نیز کشیده شده است و طی هفته گذشته هرروز مردم در شهرهای مختلف افغانستان شدت به تظاهرات زدند.
سامانه پیامک: ۳۰۰۰۷۰۰۲۲۰