سید حسن العطاس از پژوهشگران و محققان علوم اسلامی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این ترجمه در قالب کتابی تحت عنوان ‘ رساله پمرینتاهان’ (حکومتداری) برای نخستین بار در مالزی با هدف آشنایی مردم با دستورات علی ابن ابی طالب (ع) به مالک اشترنخعی، از عربی و انگلیسی به زبان مالایی (باهاسا) ترجمه و بازگردان شده است.
به گفته وی در مرحله نخست این کتاب در ۲۰۰ جلد منتشر شده و قرار است در مرحله بعدی در یک هزار جلد چاپ و منتشر شود.
العطاس گفت که این اقدام فرهنگی و ترجمه این اثر توسط موسسه سلسله السادات مالزی انجام شده است.
دو نفر از محققان علوم اسلامی نیز در مرکز مطالعات اسلامی مالزی دراین ایام با برگزاری یک نشست تخصصی با پژوهشگران تحت عنوان ‘سیدنا علی ابن ابیطالب’ به زبان مالایی به بررسی بخشی از آراء و عقاید حکومتی و مدنی امام علی ابن ابیطالب (ع) پرداختند.
این نشست علمی – تخصصی به همت موسسه سلسله السادات مالزی و مرکز مطالعات اسلامی مالزی در این مرکز برگزار شد.
دراین نشست دو نفر از استادان شامل دکتر فرید العطاس از دانشگاه ملی سنگاپور و دکتراحمد فیصل عبدالحمید از موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه یوام مالزی در مورد بخشی از آراو افکار امام علی مطالبی را موضوعاتی را مطرح کردند.
سید فرید العطاس امام علی (ع)را نمونه یک انسان کامل دانست و با اشاره به طرح نظرات علمای اهل تسنن و شیعه در مورد امام علی و دیدگاههای این رهبر عالی جهان اسلام تاکید کرد: ایشان نمونه بارز یک انسان کامل ، یک مدیر و رهبر عالی در جامعه اسلامی بوده و رهبران و روسای جهان اسلام باید چنین شرایطی را دارا باشند.
وی گفت که نامه امام علی به مالک اشتر به خوبی شرایط یک زمامدار اسلامی را به تصویر می کشد که مهمترین موضوع و محور آن حفظ و رعایت ‘عدالت’ است.
فرید العطاس تاکید کرد بیانات امام علی در این نامه علاوه بر اینکه یک نقشه راهبردی برای مسائل حکومتی است بلکه یک نمونه از دستورالعمل های کامل برای رعایت حقوق بشر درجهان است.
دکتر فیصل عبدالحمید سخنران دوم نیز گفت که تفکرات امام علی (ع) درمیان بسیاری از مردم جهان و ازجمله مردم مالزی ناشناخته است و برگزاری این سمینار راهکاری برای طرح برخی مسائل دراین زمینه است.
این پژوهشگر علوم اسلامی صفات عدالت، شجاعت و آگاهی کامل و عالم به امور مختلف امام علی را از جمله صفاتی دانست که جوامع اسلامی باید در مورد آن اطلاعات لازم را کسب کنند.
وی تاکید کرد: رهبر یک جامعه اسلامی حدود یک هزار و ۴۰۰ سال پیش دارای اوصاف خارق العاده و پسندیده ای بوده که اکنون بسیاری از جوامع از آن محروم هستند.
وی تاکید کرد که اهل البیت (خاندان رسول الله) تنها به شیعیان تعلق ندارد بلکه متعلق به اسلام و مرتبط با تاریخ اسلام است و نباید در جوامع اسلامی بخشی از این تاریخ نادیده گرفته شود.
این محقق علوم اسلامی تاکید کرد جوامع مختلف با توجه به مشکلات کنونی دنیا نیاز به استفاده از یک الگوی صحیح زمامداری و حکومتداری دارند و نامه امام علی به مالک اشتر که قرار بود فرماندار مصر باشد درواقع نقشه راه بسیار خوبی دراین زمینه را داراست.
منبع: خبرگزاری ایرنا
سامانه پیامک: ۳۰۰۰۷۰۰۲۲۰